JUMALANPALVELUKSET

Pe 6.12. Klo 10 Itsenäisyyspäivän 102. juhlajumalanpalvelus, Heikki ja Jarkko. Tekstinlukijoina kirkkovaltuutetut Alpo Lehtola ja Marketta Lapiolahti. Kolehti Veteraanivastuu ry:lle. Seppeleenlasku sankarihaudoille. Jumalanpalveluksen jälkeen itsenäisyyspäivän lounas ja juhla, kakkukahvien kera seurakuntakodissa. (Järj. Kärsämäen kunta, Kärsämäen seurakunta, Jokihelmen opisto)
Su 8.12. Klo 10 toisen Adventin messu (Heikki ja Jarkko). Kolehti oman seurakunnan lapsi- ja nuorisotyölle. HUOM! Jumalanpalveluksen jälkeen Kärsämäen kehitysvamma-tukiyhdistys tarjoaa joulupuuron seurakuntakodissa. Lauletaan myös joululauluja.
Su 15.12. Klo 10 jumalanpalvelus, Heikki ja Jarkko. Kolehti Suomen Ev.lut. Kansanlähetykselle.

MUUT TAPAHTUMAT

Ke 4.12. Klo 9.45 Lasten adventtikirkko = kaikenikäisille (Eeva, Tuula, Jarkko ja Heikki). Klo 10-13 lähetys-ja diakoniamyyjäiset seurakuntakodilla. Myytävänä porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, pullaa, leivonnaisia sekä erilaisia käsitöitä. Myyjäisissä voi ruokailla ja ostaa kotiin keittoa. Huom! Ota oma astia mukaan. Arvontaa. Otamme kiitollisina vastaan leivonnaisia myyntiin sekä arpavoittoja. Tervetuloa! Klo 19 kirkkoneuvoston kokous seurakuntakodissa. Kokouksen ptk nähtävänä kirkkoherranvirastossa 10.-24.12.
To 5.12. Klo 17.30 Lapsi- ja nuorisokuoron harjoitus, klo 18.30 Seurakuntakuoron harjoitus. Tervetuloa kaikki kuoroon! Harjoitukset seurakuntakodissa.
La 7.12. Klo 18 joulumyyjäiset ry:llä.
Su 8.12. Jumalanpalveluksen jälkeen Kärsämäen kehitysvammatukiyhdistys tarjoaa joulupuuron seurakuntakodissa. Lauletaan myös joululauluja. Klo 13 kauneimmat joululaulut Sydänmaan sykkeessä. Klo 16 seurat ry:llä. Klo 19 Haapalastut- ja Lumoliekit-kuorojen konsertti kirkossa. Joht. Saara Howe.
Ti 10.12. Klo 18 kauneimmat joululaulut Aune Malkamäellä ja klo 18.30 Saviselän koululla.
Ke 11.12. Klo 10-12 perhekerho seurakuntakodissa. Klo 19 Jokihelmen lauluopiskelijoiden Joulukonsertti kirkossa, joht. Pekka Luukkonen.
To 12.12. Klo 17.30 Lapsi- ja nuorisokuoron harjoitus, klo 18.30 Seurakuntakuoron harjoitus. Tervetuloa kaikki kuoroon! Harjoitukset seurakuntakodissa.
Pe 13.12. Klo 19 raamattuluokka ja iltakylä ry:llä.
La 14.12. Klo 9-13 Rippikoulu seurakuntakodissa.
Su 15.12. Klo 13 joulujuhla ry:llä.

Löytöpirtillä joulukuun työlistat. Hyvä vapaaehtoistyöntekijä, käythän laittamassa nimen tammikuun työlistaan. LÖYTÖPIRTTI joululomalla 20.12.2019 - 6.1.2020.

Nyt vihille 02.02.2020 klo 20.20 Kärsämäen kirkossa!

TOTTA SE ON: Naimisiin pääsee ilman suurta hössötystä ja rahanmenoa. Silti juhlavasti, kirkollisesti ja merkittävästi. Ja muistettavasti! Yhteishäät kaikille vihittäville pareille. Ja päivän muistavat miehetkin!

Kärsämäen seurakunta tarjoaa ikimuistoisen ja historiallisen hääillan niille pareille, jotka tahtovat virallistaa suhteensa kirkkohäillä, mutta ilman siihen liittyvää suurta spektaakkelia ja sen myötä rahanmenoa.

Vihittävistä ainakin toisen tulee olla seurakunnan jäsen ja molemmat rippikoulun käyneitä. Toinen vihittävistä voi kuulua eri kristillisen kirkkokunnan seurakuntaan, kunhan se yhteisö hyväksyy luterilaisin menoin suoritetun avioliittoonvihkimisen. Noudatamme kirkkomme virallista avioliittokäsitystä.

Sanomattakin on selvää, että puuttuneen riparin voi nyt käydä mittatilaustyönä ennen häitä. Aikuisella rippikoulu on lyhyemmän kaavan mukaan. Kastekin onnistuu. Rippikouluhan on kasteopetusta. Kaikki on järjesteltävissä. Kunhan halukkuutta löytyy. Jännittää ei tarvitse, hoidamme asiat asioina.

Ei muuta kuin kirkkoherranvirastoon kuulutuksia eli avioliitonesteiden tutkintaa tekemään viimeistään perjantaina 24.1.2020 mennessä!!  Pappi ottaa yhteyttä teihin tämän jälkeen ja käydään läpi käytännön asiat ja kysymykset.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä netissäkin: https://evl.fi/perhejuhlat/haat/avioliiton-esteiden-tutkinta-ja-esteettomyystodistus

Ja muistakaa ilmoittaa seurakuntaamme tahtonne ko. päivään ja asiaan. Siis avioliittoon vihkiminen Kynttilänpäivänä 02.02.2020 klo 20.20 Engelin upeassa puukirkossa. Pappi, kanttori ja suntio ovat jo valmiina. Todistajatkin löytyvät seurakunnan puolesta.

Vihkimisen jälkeen on vielä kunnon kakkukahvit hääpareille seurakuntakodissa. Ja riittiää kakkua muutamalle ystävällennekin. Tämä päivä ei toistu! Älä anna onnesi mennä ohi!

Yllättäkää sukunne ja ystävänne! Onko tämä SE IKIMUISTOINEN päivä SINULLE ja RAKKAALLESI!? Terv khra Heikki Valkama (040-8675096, heikki.valkama@evl.fi)

Viikon raamatunlukukappale: Jes. 63.