Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys käynnistyi sunnuntaina 2.2.2020. Tänä vuonna lahjoituksia Yhteisvastuukeräykseen voi tehdä myös MobilePay-sovelluksen kautta. Jokaisella seurakunnalla on oma Yhteisvastuukeräyksen MobilePay-numero, joka kartuttaa seurakunnan keräyspottia. 

Lahjoittajan tulee asentaa ja ottaa käyttöön MobilePay-sovellus esimerkiksi puhelimeensa. Tämän jälkeen henkilö voi lahjoitta haluamansa summan seurakunnan MobilePay-numeroa käyttäen. 

 

Kärsämäen seurakunnan MobilePay -numero on 23104

Mobiili- ja verkkolahjoitusten lisäksi Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua myös perinteisen lipaskeräysten sekä erilaisten tapahtumien kautta.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuun tuotosta 40 prosenttia jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea.
Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

 

Muita verkkolahjoitustapoja ja tietoa keräyksestä löydät Yhteisvastuun sivuilta:

http://www.yhteisvastuu.fi