Kärsämäen kirkkovaltuusto 25.3.2021

29.3.2021 13.25

Kärsämäen kirkkovaltuusto valitsi puheenjohtajistonsa ja kirkkoneuvoston jäsenet, kaikki valinnat olivat yksimielisiä. Kirkkovaltuusto valitsi puheenjohtajakseen Teija Surakan, joka on toiminut myös vuosina 2019-2020 tässä tehtävässä. Varapuheenjohtajaksi valittiin uutena Tapio Myllymäki.
Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Alpo Lehtola. Muiksi jäseniksi ja varajäseniksi kirkkoneuvostoon valittiin (varajäsen on mainittu suluissa): Saara Kallinen (Satu Oikarinen), Marketta Lapiolahti (Eeva Rautakoski), Tuija Loukkola (Aino Jussila), Väinö Parkkila (Martti Pietikäinen), Riitta Ristinen (Atte Aittola) ja Kari Seppälä (Antti Pekkala). Kirkkoherra toimii kirkkoneuvoston puheenjohtajana.

Kirkkovaltuusto hyväksyi Kärsämäen seurakunnan ja Juuso Ritolan välisen kauppakirjan Saviselän kylässä sijaitsevasta Uskola-nimisestä tontista. Tontin koko on 865 m2. Kauppahinta on 200 euroa. Kauppa alistetaan vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Kirkkovaltuusto vahvisti vuoden 2020 tilinpäätöksen. Seurakunnan tilinpäätös muodostui alijäämäiseksi 18.348,52 euroa. Alijäämäinen tilinpäätös johtui siitä, että seurakunnan verotulot kääntyivät jälleen laskuun. Verotulot laskivat 8,65 %. Vuonna 2019 verotulojen kasvu oli 10 %. Seurakunnan tuloveroprosentti oli 1,80. Toimintakuluissa oli laskua 1,81 %. Eniten oli laskua henkilöstökuluissa, koska lastenohjaajan toimi oli täyttämättä 1.6.2020 lähtien eikä esim. kirkon esittelijöitä palkattu. Toimintakulut olivat kaikkiaan 602.240,90 euroa. Toimintatuotot olivat 135.317,72 euroa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi vuonna 2021 rakennettavan uuden ruumishuoneen työselostukset. Aiemmin kirkkovaltuusto oli jo hyväksynyt rakennuspiirustukset. Pääsuunnittelijana on toiminut Suunnittelutoimisto Hietala Oy. Rakennesuunnitelmat on laatinut Suunnittelu Laukka Oy, LVI-suunnitelmat Widetek Oy ja sähkösuunnitelmat Päivärinnan Sähköliike Oy. Ruumishuoneen sijoitus tulee sijoittumaan purettavan lämpökeskus-maakellarin alueelle. Rakennuksen pinta-ala on n. 61 m2 ja siihen tulevat arkkutila, näyttötila, varasto ja kaksi wc:tä, joista toinen inva-wc. Rakennustyö on tarkoitus aloittaa kilpailutuksen jälkeen touko-kesäkuun vaihteessa.

Vuoden aikana seurakunnalla ei ollut suuria yksittäisiä hankintoja. Kirkkoon hankittiin kameroita ym. striimauksessa tarvittavia koneita heti koronan sulkiessa kirkon maaliskuussa. Jumalanpalvelukset on kuvattu seurakunnan youtube-kanavalle ja myös yksityisten tilaisuuksia on pyynnöstä kuvattu. Toiminnan puolella on koronan takia ollut luonnollisesti hiljaista.

Seurakunnan väkiluku väheni 45 hengellä. Kastettuja oli 24, haudattuja 32, avioliittoja solmittiin 14. Seurakunnan väkiluku 31.12.2020 oli 2174.