Tehtävät

Opettele ulkoa nämä:

 

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi Neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan  eläviä ja kuolleita,ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

 

Kymmenen käskyä 

    1.   Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
    2.   Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä.
    3.   Pyhitä lepopäivä. 
    4.   Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
    5.   Älä tapa.
    6.   Älä tee aviorikosta.
    7.   Älä varasta.
    8.   Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
    9.   Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
   10.  Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

 

Isä meidän –rukous (Matt 6:9-13 )

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

 

Herran siunaus (4 Moos 6:24-26)

Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä. Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleenne ja antakoon meille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

 

Pienoisevankeliumi

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16)
 

Rippikoulun ulkoläksyt löytyvät näistä linkeistä:

Ovat linkitetty Katekismukseen!